Тропари, глас 4-й

Со духи праведных скончавшихся, душу раба Твоего (рабы Твоея, души раб Твоих), Спасе, упокой, сохраняя ю (их) во блаженней жизни, яже у Тебе, человеколюбче.

В покоищи Твоем, Господи, идеже вси святии Твои упокоеваются, упокой и душу раба Твоего (рабы Твоея, души раб Твоих), яко един еси человеколюбец.

Слава: Ты еси Бог, сошедый во ад и узы окованных разрешивый. Сам и душу раба Твоего (рабы Твоея, души раб Твоих) упокой.

И ныне: Едина чистая и непорочная Дево, Бога без семене рождшая, моли спастися души его (ея, душам их).

Господи, помилуй (40 раз).

Помяни, Господи Боже наш, в вере и надежди живота вечнаго усопшаго раба Твоего (усопшую рабу Твою, усопших раб Твоих) (имя рек), и яко благ и человеколюбец, отпущаяй грехи, и потребляяй неправды, ослаби, остави, и прости вся вольная его (ея, их) согрешения и невольная, возставляя его (ю, их) во святое второе пришествие Твое в причастие вечных Твоих благ, их же ради в Тя единаго верова, истиннаго Бога и человеколюбца; яко Ты еси воскресение и живот, и покой рабу Твоему (рабе Твоей, рабом Твоим) (имя рек), Христе Боже наш, и Тебе славу возсылаем, со безначальным Твоим Отцем, и с Пресвятым Духом, ныне и присно, и во веки веков, аминь.

Честнейшую Херувим и славнейшую без сравнения Серафим, без истления Бога Слова рождшую, сущую Богородицу, Тя величаем.

Слава, и ныне: Господи, помилуй. (Трижды) Господи, благослови.

Господи Иисусе Христе, Сыне Божий, молитвами пречистыя Твоея Матере, преподобных и богоносных отец наших и всех святых помилуй и упокой душу раба Твоего (рабы Твоей, души раб Твоих) (имя рек) в безконечныя веки, яко благ и человеколюбец, аминь.

Затем троекратно возглашаем:

Рабу Божию (рабе Божией, рабом Божиим) (имя рек) усопшему (усопшей, усопшим) вечная память.

И читаем трижды тропарь с поклонами:

Покой, Господи, душу усопшаго раба Твоего (усопшия рабы Твоея, души усопших раб Твоих) (имя рек) (поклон), и елико в житии сем яко человек согреши (человецы согрешиша), Ты же, яко человеколюбец Бог, прости его (ю, их) и помилуй (поклон), вечныя муки избави (поклон), небесному Царствию причастника (причастницу, причастники) учини (поклон), и душам нашим полезная сотвори (поклон).